-

„Molly Sweeney” la Unteatru

 
 
„Molly Sweeney” de Brian Friel regia: Sânziana Stoican scenografie: Valentin Vârlan distribuția: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa

Nu vei pleca niciodată neatins de la Unteatru, un spațiu care ne-a obișnuit să ne propună unele dintre cele mai reușite producții de teatru independent din București.

„Avanpremiera surpriză” a piesei Molly Sweeney nu a făcut excepție. Este povestea unei fete născute cu probleme de vedere care, la insistențele celor din jur, ajunge să își recapete vederea. Ceea ce pare la suprafață o poveste cu final fericit, privită mai în profunzime, naște o mulțime de întrebări cu răspunsuri cotradictorii. Momentul în care descoperi ceea ce n-ai cunoscut vreodată te întărește sau te bulversează? Poate întunericul deveni un refugiu sau un adăpost dacă te identifici cu el? A căpăta un simț care îți lipsea este o binecuvântare sau un blestem? În toți oamenii din jur care fac tot ceea ce pot pentru a-i reda vederea, este mai mult altruism sau egoism? Este recăpătarea vederii o barcă de salvare sau o ghiulea legată de picior ce o trage spre fundul mării?

Molly este interpretată cu gingășie de Mihaela Trofimov,  care te va face inevitabil părtaș la trăirile interioare ale personajului. Un personaj care pare ușor naiv, dar experimentează un vulcan emoțional. Celelalte personaje trăiesc propriile experiențe legate de povestea lui Molly, însă par a fi experiențe paralele, detașate de ceea ce simte protagonista, având propriile proiecții asupra situației ei. Singurul care pare să empatizeze întrucâtva cu trăirile ei este medicul, traversând propriul conflict interior: este cazul carierei lui sau toată strădania se dovedește în final un eșec?

O piesă a întrebărilor și a contradicțiilor pe care vă invităm să o vedeți cu mintea și inima deschise.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!