-

Ai mei erau super! @ FNT

 
 
Regia: Cristian Ban | Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad | Cu: Alina Danciu, Carmen Vlaga-Bogdan

Am să vă spun cât se poate de sincer: nu este un spectacol unde te duci să vezi un joc care să te dea pe spate, sau o poveste care să te lase fără glas. Mergi strict pentru a te bucura, iar piesa nu își propune nimic mai mult.

Fiecare actor/personaj spune povestea părinților lor, copilăriei lor și a maturizării. Te trec printr-un amalgam de pop-culture, de la 60-ist până la 80-ist, prin fotografii, obiecte, transmisii TV, crămpeie de dialoguri, muzică sau diferite obiecte aduse de aceștia, pe care le prezintă cu vădite emoții și atașament.

Aceștia nu setează decorul sau contextul acțiunii, altfel decât prin cele de mai sus. Nu auzi Ceaușescu, comunism, sau alte cuvinte cheie ale epocii. De fapt, nici nu ar fi necesare. Și, de altfel, nu este nici pe departe cronica unei epoci. Este ceva mult mai cald și sincer de atât – povestea unor vieți paralele, contemporane, ce se petrec în linii mari prin aceeași zonă geografică. Povestea părinților.

Și după ce ai recunoscut telefonul cu rotiță, genericul de la Teleenciclopedia, o vorbă spuă de părinți, un mileu, un bibelou, poate o prăjitură sau culoarea aia aprinsă a pozelor sepia de la mare, poate vei pleca de acolo gândindu-te cu drag la copilăria ta și la ai tăi. Pentru că altceva mai bun nu prea avem. Și am să vă spun la rândul meu: ai mei sunt super.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!