-

De-a v-ați ascunselea la Festivalul SoNoRo

 
 

noiembrie 1, 2017


Vineri, 27 octombrie, am avut plăcerea să participăm la concertul de deschidere al Festivalului SoNoRo, festival ce își propune să aducă muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti. Concertul de deschidere a avut loc în superba Sală Unirii din Palatul Cotroceni și a avut ca invitați mari muzicieni precum violonistul de origine algeriană Gilles Apap și violonistul francez Philippe Graffin.

Gilles Apap, imagine preluată de pe www.sonoro.ro

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului SoNoRo poartă numele Hide&Seek iar concertul de deschidere s-a numit The Eternal Child, așa că organizatorii au pregătit pentru noi o surpriză în ton. La intrarea în sală, ne-a fost oferit un misterios plic negru ce ne-a stârnit imediat curiozitatea. Nerăbdători ca niște copii, am deschis pe loc plicurile și am găsit în ele o mască pentru ochi și un plic cu mesajul În absența luminii, sunetul strălucește. În ultima parte a serii, după ce am fost rugați sa ne punem măștile, viorile au coborât de pe scenă și au străbătut sala, oferindu-ne ocazia să ne bucurăm de strania senzație a sunetului în mișcare.

În București, Festivalul SoNoRo durează până duminică, 5 noiembrie, cu concerte ce poartă nume sugestive precum The Labyrinth, Lost and Found, In disguise sau Master of Games și care promit un program muzical plin de surprize.

Programul complet îl găsiți aici: http://www.sonoro.ro/concerte

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!