-

Domestika

 
 

mai 29, 2017


HVNDS – Let’s get real loud & mess up everything around 

Un producător și patru tineri artiști au decis să riște totul pentru a-și îndeplini visul punând bazele celui mai nou proiect de metal alternativ modern din România. HVNDS (Hands) înseamnă Radu Câmpeanu (WhyT), Andrei Wintincher, Onel Daniel (Skid), Emmanuel Deaconu și, nu în ultimul rând, Alex (Supereroul). Am stat de vorbă cu Radu și, în rândurile de mai jos, veți găsi un rezumat a ceea ce trebuie să știți despre această trupă care, în scurt timp, va fi pe tricourile multora dintre noi. You’ve been warned!

Pentru început, exercițiu de autodescriere. Pe unde ați mai cântat și care este motivul pentru care există HVNDS?

În general, în afară de emisiunile radio în care am fost invitați, noi am refuzat orice concert până la lansarea completă a albumului în primăvară, însă pe 26 noiembrie, la Arenele Romane, am apărut într-o formulă experimentală, susținând lansarea noului album COMA. HVNDS există datorită unui vis și a unei echipe minunate ce investește trup și suflet în acest proiect.

Care a fost prima piesă pe care ai cântat-o când te-ai apucat de muzică?

Hahaha… Kelly Family – I’m in love with an alien.

Care a fost primul concert la care ai fost vreodată? Ce îți mai amintești din acea zi?

Voltaj, la revelionul anului ’98, cred, nu mai știu sigur data, însă îmi amintesc cum toată lumea cânta „ca la 20 de ani” și eu urlam mamei mele că îmi este frig și că eu nu am 20 de ani.

Ce înseamnă pentru tine succesul?

Cred că succesul este punctul în care, din 365 de zile, 200 ți le petreci pe scenă în cât mai multe colțuri ale lumii, constant timp de cel puțin cinci ani.

Care sunt planurile voastre pe termen scurt?

Urmează foarte curând lansarea single-ului „Return to Oz”, alături de un videoclip în varianta 360VR și hologramă. Odată cu lansarea celui de-al patrulea single, vom scoate primul material fizic, „Debut”, ce va conține primele patru piese lansate, alături de trei bonus tracks, iar în interiorul coperții veți găsi o prismă transparentă pentru a putea vedea, pe orice telefon mobil, varianta hologramă a videoclipului „Return to Oz”.

Care sunt cele mai importante trei albume din viața ta?

Linkin Park – Hybrid Theory

Parkway Drive – Deep Blue

Bring Me The Horizon – Sempiternal

Cum ai descrie muzica voastră cuiva care nu v-a ascultat niciodată?
HVNDS este construită ca o trupă de tranziție. După ce vei asculta HVNDS, vei fi interesat și de restul trupelor din această scenă.

 

 

 

 

GIRAFFE TONGUE ORCHESTRA – Broken lines – Party Smasher Inc. – 2016

GTO este un supergrup pe care cei care ascultă muzica de gen pot să-l considere cu uşurinţă echivalentul unui Real Madrid în fotbal. Solistul William DuVall vine de la Alice in Chains, iar împreună cu Brent Hinds, chitaristul celor de la Mastodon, tobarul Thomas Pridgen, de la Mars Volta, Ben Weinman, de la Dillinger Escape Plan, şi Pete Griffin, de la Dethlock, au hotărât să pună pe piaţă la 23 septembrie albumul Broken Lines. Cu un asemenea line-up există două variante:  talentul tuturor pus impreună scufundă corabia sau iese un album despre care se va vorbi ani de zile de acum înainte. În cazul de faţă, cred că este undeva la jumătate. Există piese foarte bune pe album, ca Adapt or Die, Crucifixion, Back to the Light sau Blood Moon, iar ideea de „a asculta albumul de mai multe ori până a îţi intră în suflet” cred că se potriveşte cel mai bine pentru această trupă. Eu zic să-i daţi o şansă, mai ales că undeva, pe parcursul celor patruzeci de minute de metal progressive ale albumului, o să vă întâlniţi şi cu Juliette Lewis şi cu Jon Theodore, de la Queens of the Stone Age. Dacă trupa va suna la fel de bine şi în variantă live, eu unul abia aştept să-i văd la un festival la vară.

 

 

DINOSAUR JR – Give a Glimpse of What Yer Not – Jagjaguwar – 2016

Give a Glimpse of What Yer Not este al unsprezecelea album pentru una dintre trupele cărora li se potriveşte cel mai bine termenul de „underrated”. O trupă minunată, esenţială, chiar vitală pentru muzica alternativă, o trupă care cântă (cu o mică pauză) de 32 de ani. Însă o trupă despre care, din păcate, în Europa se ştie mai puţin. Cei care au fost norocoşi să-i descopere se vor bucura fără doar şi poate de acest nou album în formulă completă (adică J Mascis, Lou Barlow şi Murph). Piesele care ies în evidenţă sunt Goin’ Down, I Told Everyone și Tiny şi ne fac încă o dată să ne bucurăm de apariţia acestui nou album Dinosaur Jr. de care unii dintre noi chiar aveau nevoie.

 

 

 

 

 

NOFX – First ditch effort- Fat Wreck Chords – 2016

NOFX sunt una dintre cele mai populare trupe de punk din America. Chiar dacă nu sunt la fel de cunoscuţi ca Green Day sau Offspring, cei de la NOFX au reuşit să supravieţuiască cu succes şi să îşi dezvolte în timpul celor douăzeci și cinci de ani de activitate o adevărată armată de fani care îi urmează  cu maximă fidelitate. NOFX sunt totodată şi una dintre cele mai amuzante trupe pe care le știu şi, de multe ori, după ce am ascultat versurile unui album de-al lor, am fost mai vesel decât după cinci episoade Seinfeld. Acest nou album NOFX nu va dezamăgi. Piesele care mi-au ajuns mai aproape sunt cele ce urmează, la o primă strigare: California Drought, Sid and Nancy, Generation Z şi Oxy Moronic. Din ziua apariţiei acestui material, noua mantră care mă protejează de lucrurile rele este First Ditch Effort.

 

 

 

 

 

SUICIDAL TENDENCIES – World Gone Mad – Suicidal Records – 2016

Când au început să cânte în 1981, cei de la Suicidal Tendencies au fost catalogaţi drept Worst Band/Biggest Assholes, însă un an mai târziu titlul primit a fost acela de Best New Band. Trupa skaterilor şi surferilor din Venice Beach, California, cei de la ST sunt un simbol în cultura underground americană şi o coloană sonoră obligatorie pentru orice skater. Pe acest nou album găsim tot arsenalul punk/hardcore/crossover al trupei, iar la tobe îl avem pe fostul component Slayer, Dave Lombardo. Un album plin de energie şi pasiune, cu piese una şi una, printre care Clap Like Ozzy, World Gone Mad  sau Get Your Fight On!. Un cadou minunat de oferit de Crăciun celui mai bun prieten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!