-

HOMO AMERICANUS, poetry in motion

 
 

de și cu: Paul Cimpoieru

Intri la Green Hours cu propria imagine asupra Statelor Unite. Bei cafeaua comandată înainte de spectacol cu un singur gând: nu trebuie să îmbătrânești până nu vezi și tu o dată America. Se sting luminile și revizitezi toate stereotipurile despre State hrănite prin filme.

Oare dacă te plimbi prin New York poți da nas în nas cu De Niro?

Pe scenă urcă Paul. Propotipul emigrantului român în America. Cu toată dezorientarea care vine la pachet. Cu încredere în darurile pe care ți le poate aduce o lume nouă. Cu necesara umilință, pe care trebuie să o înduri pentru a fi acceptat. O poveste a adaptării, a luptei pentru regăsire, a înccercărilor și a frustrărilor.

Paul Cimpoieru convinge fără a vorbi prea mult. Ritmul, unul foarte alert, nu te lasă să meditezi prea mult asura stărilor pe care le parcurge personajul. Mișcările lui Paul transmit o avalanșă de emoții, de experiențe care nu îți dau răgaz să respiri. La final însă, simți că ai stat de vorbă cu un prieten întors din America, ce ți s-a destăinuit și ți-a zdrucinat puțin plăcile tectonice interioare.

Urci treptele de la Green Hours. Îți mai spui o dată că ar trebui să vezi America înainte să îmbătrânești. Dar așa, în vizită.

Iar dacă nu te-au convins cuvintele, mai jos este un mic teaser:

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!