-

Începe American Independent Film Festival. Ediția a II-a

 
 

aprilie 24, 2018


În perioada 27 aprilie - 3 mai se va desfășura cea de-a doua ediție a American Independent Film Festival, la Cinema Pro și Cinema Muzeul Țăranului Român. Anul acesta va avea loc și o primă ediție regională la Arad, între 27 și 29 aprilie.

Prima zi de festival va debuta cu o discuție pe scenă între Andreea Esca și Sebastian Stan, după proiecția I, Tonya, în care actorul american de origine română are rolul principal masculin. După proiecție, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scenă pentru o discuție de circa 30 de minute despre film și cariera americană a lui Sebastian. Publicul va avea ocazia să adreseze întrebări.

Andreea Esca a acceptat propunerea de ‘ambasador onorific’ al festivalului, calitate în care va face oficiile de deschidere a celei de a doua ediții. Cealaltă ambasadoare a festivalului este Irina Margareta Nistor, cea care la prima ediție a intrat în dialog cu oaspetele de onoare al festivalului Joaquin Phoenix.

Cu cea mai mare diplomație mă bucur să vă anunț că americanii (re)vin la București (și Arad) cu filme independente de neuitat și care precis ar fi fost interzise pana in ‘89! Sau măcar parțial cenzurate!

– Irina Margareta Nistor

I, Tonyava mai fi proiectat de alte două ori în cadrul festivalului, sâmbătă, pe 28 aprilie, de la ora 18:00, proiecție care va fi și ea urmată de o conversație cu protagonistul filmului, începând cu ora 20:30 – și luni 30 aprilie de la 20:30 o proiecție introdusă de o scurtă discuție despre cinematograful independent VS cel Hollywoodian între criticul de film Ionuț Mareș și Sebastian Stan.

Ionuț Mareș va introduce totodată și filmele Lady Bird și Golden Exits în vreme ce Irina Margareta Nistor a ales anul acesta să introducă filmele Wonderstruck (pe 1 și 3 mai) și Wonder Wheel(pe 1 mai).

Celelate proiecții în premieră din festival vor fi introduse de către Andrei Tănăsescu și Kent Jones care au realizat selecția pentru această ediție a American Independent Film Festival.

Faces, din retrospectiva John Cassavetes va fi introdus de către jurnalistul și criticul de film Cristian Tudor Popescu (27 aprilie la ora 17:30).

Bilete și rezervări la proiecțiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!