-

Make some noise – Backstage Boys!

 
 
Aşa încep băieţii de la Backstage Boys spectacolele lor de improvizaţie. Primul joc de interacţiune cu publicul. I-am urmărit în câteva reprezentaţii, unele dintre ele chiar în cadrul evenimentelor Paspartu, şi i-am prins câteva ore, într-un început de iarnă în care zăpada a venit cu precizie nemţească, să vorbim despre improvizaţie şi spontaneitate. Ne-am întâlnit în gangul UNATC cu o parte din trupă - Sever Bârzan şi Vlad Şpilca. Am urcat cu toţii la etajul 3 al facultăţii, făcând slalom printre bucăţile de parchet desprinse. Deşi era duminică, şantierul era în toi. În sala mică de la etaj Sever a adus un reflector numai bun pentru filmat şi nişte cafele. Şi apoi, am început să povestim.

Primul spectacol Backstage Boys îl văzusem la Teatrul Act. Deşi astfel de spectacole aş fi văzut mai degrabă în cluburi, intimitatea micuţei săli de pe Calea Victoriei a rezolvat problema. De obicei merg cu puţină teamă la show-uri de improvizaţie, pentru că sunt genul de spectator căruia îi este jenă de jena actorului care gafează şi, în situaţiile mai grave, este mândru de asta. Băieţii însă m-au convins. La momentul respectiv, înţelegeam prin improvizaţie: umor, spontaneitate mâncată pe pâine dimineaţa, la prânz şi seara şi foarte multă inteligenţă, lucruri pe care le-am găsit în spectacolele lor. Să vedem ce înţeleg însă Sever şi Vlad prin improvizaţie (intercalat puteţi urmări un demo, alături de Cătălin Coşarcă şi Iulian Sfîrcea, care ni s-au alăturat puţin mai târziu):

Am luat o mică pauză, timp în care am mai terminat o cafea de la un automat din facultate. Continuând:

La final, nu rămâne decât să îi căutaţi pe băieţi pe Facebook, aflați când au un spectacol la voi în oraş şi mergeţi să îi vedeţi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!