-

Nicecream.fm – Un Radio pe băț

 
 
Eu îi zic de obicei înghețata de treabă.

Este mai degrabă un mood decât un radio, care ne-a lovit destul de tare într-un timp extraordinar de scurt.  Să fi fost fotografiile cu plaje și piscine? Să fi fost faptul că era foarte cald afară? Să fi fost muzica de chill, disco și funk ascultată la umbră, jingle-ul acum ușor de recunoscut sau pepenele mușcat? Orice mix ar fi fost, a fost bun. Prima oară când am ascultat radioul era prin aprilie, o zi din asta cu multe grade, cred că vreo 27. Destul de mult pentru luna aprilie când de obicei tremuri  în geaca de piele  și speri  că o veni căldura. Dacă este fix cum îmi amintesc, m-am scos. Pentru mine ăsta era cadrul ideal: o zi ori de sâmbătă ori de duminică, primăvară și leneveală în pat. Și dacă nu o fi fost weekend, nici nu mai contează, pentru că senzația aia mi-a dat-o oricum. Mai târziu în vară am făcut experimentul lângă o piscină, la umbră cu un șpritz și înghețată de treabă.

Apoi am fost la petrecerile nicecream. Care erau liniștite și de socializare, cu piscine gonflabile, festivaluri de film, mingi și cocktailuri de pepene. Radioul știe să dea petreceri bune. M-am întrebat ce se va întâmpla cu el când o să treacă sezonul de bălăceală și stat în tricou afară la 2 noaptea. Îmi părea cam rău să fie doar pentru câteva luni pe an. Când aveam chef de muzică mă obișnuisem să dau direct pe el fără să stau să mai caut torente sau să fac liste de youtube. Mai sunt și alte radiouri online, dar aici era cel mai la îndemână.

Nu aveam  nicio informație despre ce avea să urmeze, asta pentru că nicecream este misterios și hard to get. Dar când mă așteptam mai puțin, a apărut versiunea 2.0. Și continuă cu ea indiferent de sezon. De la chill-urile, oldschool-urile de vară a mers până la muzică de revelion. A acoperit toate ariile, perioadele și sărbătorile. Niște sărbători pe undeva prin California și mood-ul a rămas același.

Pentru mine nicecream e un băiat de treabă și foarte talentat care a făcut special pentru Arte și Meserii un mix interesant. A trebuit să aleg o temă și singurul lucru care mi-a venit în minte a fost imaginea pe care o am de când eram copil despre petrecerile la piscină. Filmele alea alb-negru italiene de prin anii ’60 unde sunt toți îmbrăcați fancy, în costume și rochii, mai toți sunt artiști și merg la petreceri.  Au vocea aia calmă și spun propoziții pe care le înțelegi numai pe jumate și până la urmă se lasă cu o dramă. Ei bine, atmosfera de până în dramă e ideea mea de pool party, sau cel puțin asta îmi vine în minte prima oară. Coloana sonoră e de cele mai multe ori compusă de Nino Rota, un tip șmecher. Imaginea de mai devreme cu replici din filme, plus Nino Rota remixat dau ceva… altceva.

nicecream mix from Asociatia Paspartu on Vimeo.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!