-

Platforma de expoziție Arkadia ShortFest prezintă anul acesta „Fighting with Mozart!”

 
 

august 2, 2018


Expo ShortFest este platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest și propune în fiecare an publicului proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale.

La cea de-a 5-a ediție, Expo ShortFest aduce în noul spațiu amenajat în comuna Corbu, expoziția „Fighting with Mozart!” semnată de artistul Mihai Zgondoiu. Instalația interactivă a fost selectată anul trecut la viennacontemporary, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale de artă din Europa.

Mihai Zgondoiu oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane. Proiectele sale evocă un spirit critic (și autocritic) față de clișeele de gândire din societatea actuală, parodiind falsele valori și icon-uri create de noile media prin diferite tipuri de propagandă fake news.

Despre expoziția de anul acesta de la Arkadia ShortFest, Mihai Zgondoiu spune:

În urmă cu 30 de ani, foarte la modă în casele românilor, carpeta Răpirea din Serai ce ilustra o scenă din opera lui Mozart, devine astăzi un veridic simbol old school al kitsch-ului contemporan. A fost evacuată dupa ’89 din memoria populară colectivă lăsând loc noilor produse consumeriste să strălucească. Instalația interactivă Fighting with Mozart este alcătuită dintr-un sac de box tapițat într-o carpetă de perete cu tema Răpirea din Serai, două mănuși de box tapițate și un sistem de sunet care redă pasaje din opera Die Entführung aus dem Serail (Răpirea din Serai) compusă de Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, privitorul/participantul la expoziție poate să interacționeze la propriu boxând în direct pe opera lui Mozart.

Printre cele mai recente expoziții și proiecte ale lui Mihai Zgondoiu se numără Fighting with Mozart! (Galeria Creart – București), EXTRAfaces (Galeria Uj Kriterion – Miercurea Ciuc), Noul Zid (Calina – spațiu de artă contemporană Timișoara), Dada Brâncuși (Galeria MB-XL – Bruxelles / Galeria Galateca – București), Mâna de aur a artistului (Galeria FivePlus – Viena / Galeria Aiurart – București), Somnul lui Lenin (Piața Presei – Bucureşti), Linia Roșie (Centrul Național al Dansului din Bucureşti) și Covorul Roșu (Curtea Muzeului Schlooss – Linz).

Deschiderea expoziției curatoriate de Dan Lazea va avea loc miercuri, 15 august, de la ora 20:00. Vizitatorii vor avea zilnic acces la Expo ShortFest, începând cu ora 10:00, pe toată durata festivalului.

Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare online pe Eventbook.ro.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!