-

Singurele limite reale sunt limitele imaginației noastre

 
 
G.O.D -special performance în Club Control (o producție a Teatrului Luni) Un spectacol de Marcel Top Cu: Toma Dănilă, Marius Bodochi

Pe scena din Control, cu câteva zile înainte de Paște, a avut loc spectacolul G.O.D, în regia lui Marcel Țop, după texte de Eric Bogosian & William Shakespeare. Titlul trimite automat cu gândul la acel ceva descris de ințialele G.O.D., „necunoscut” nouă, după cum regizorul însuși spune. Totuși, piesa nu are nimic mistic, ci este mai degrabă o invitație la dialog prin disecarea temelor majore care preocupă dintotdeauna: viață, moarte, condiția artistului, oportunism, divinitate, putere și altele.

Publicul e invitat să-și joace propriul rol asistând la audiția unui tânăr actor care vrea să demonstreze mereu că poate mai mult. Granița dintre public și actor se pierde pe alocuri și realitatea actorului devine parte a realității spectatorului. Poate că aici contribuie și interpretarea naturală, sinceră a lui Toma Dănilă care chiar te poate face să crezi ca tu ești cel care îl va distribui într-o nouă piesă. Sau că participi la o ședință de terapie de grup. Sau că urmează să asiști la un spectacol care va transcende toate limitele posibile pentru atingerea apogeului artistic. Ești invitat de fiecare dată să iei parte.

Monologul frenetic al personajelor ce defilează pe rând la dispoziția aceluiași actor e supravegheată atent de ochiul obiectiv al unui spectator-fictiv sub forma unor proiecții. Această voce critică în interpretarea lui Marius Bodochi adaugă umor și dă ragaz noului personaj să intre în scenă.

Oscilațiile între realitate și fantezie, între momentele în care actorul e actor și momentele când își joacă personajele m-au trimis cu gândul la „Birdman”, filmul de Oscar al lui Inarritu. În final și în piesa lui Marcel Țop e vorba tot de o căutare a actorului în propria meserie, de un joc de rol împins până la limita desprinderii de realitate, pentru că așa cum spune piesa „singurele limite pe care le avem sunt limitele imaginației noastre”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!