-

„Soldații. Poveste din Ferentari” și „Marița” la Filmfest Hamburg 2017

 
 
„Soldații. Poveste din Ferentari” și „Marița”, două producții românești, fac parte din selecția oficială a celei de-a 25-a ediții a Filmfest Hamburg (5 - 14 octombrie 2017). Sunt debuturile în lungmetraj ale regizorilor Ivana Mladenovic, respectiv Cristi Iftime. 

„Soldații. Poveste din Ferentari”, cu Adrian Schiop și Pavel Digudai în rolurile principale, este inspirat de romanul cu nume omonim al lui Adrian Schiop. Acțiunea se desfășoară într-un fond cultural controversat. Filmul explorează două universuri diferite, reprezentate de Adi și Alberto, de unde se vor naște lecții de viață despre umanitate, iubire și diversitate. Iată câteva cuvinte ale Adei Solomon, coproducătoarea peliculei, dintr-un interviu acordat pentru Cinemagia:

„Nu e nimic exhibiţionist, nimic făcut ca să şocheze sau ca să atragă atenţia asupra specificităţii relaţiei. Este o poveste între doi oameni care au nevoie de trandreţe şi care sunt, fiecare în felul lui, extrem de singuri.”

Lungmetrajul intră în cursa pentru Sichtwechsel Film Award, în valoare de 10.000 de euro, alături de filme din Polonia, Franța, Germania, Argentina și Statele Unite.

„Soldații. Poveste din  Ferentari” va rula în cinematografele din România începând cu 2 februarie 2018.

 

Pelicula „Marița” a fost deja recompensată anul acesta cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia „East of the West” a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary și cu trofeul Anonimul.  Povestea de familie  îi prezintă în rolurile principale pe Adrian Titieni și Alexandru Potocean.

Filmul se află în cursa de la Hamburg pentru NDR Young Talent Award, în valoare de 5.000 de euro, alături de alte producții din Brazilia, Taiwan, Iran, Rusia și Israel.

 

Va putea fi urmărit în cinematografele din România începând cu 1 decembrie.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!