-

Spellground. EDITORS, headliner-ul recomandat de Arte și Meserii

 
 

Cei mai mulți dintre noi au văzut deja Editors, dar dacă ar fi să votăm un singur nume pentru care mergem la Spellground, la cei mai dandy dintre britanici ne-am opri fără îndoială. Așa e când redacția e plină de fete, ar spune cineva răutăcios. Dar nu e așa. În cazul meu cel puțin, votul l-ar da fluturașii care îmi revin în stomac când îmi amintesc cât de frumos s-a auzit Papillon la Exit în Serbia. Eram la doi metri de scenă, înconjurată de străini transpirați și în puține momente din viață cred că am fost mai fericită și mai împăcată.

În România, Editors revin cu tot cu „visele” lor. Vor promova cel mai recent album al lor, In Dream, primul lor disc producție proprie 100% și un reminder stilistic, peste ani, al lui In this light and on this evening, din 2009.

In Dream e probabil cel mai matur material al Editors de până acum, și unul în care drama face loc unei vulnerabilități mai oneste, mai relatable.  Piese ca At all costs sau Life is a fear or să te facă fericit că ai crezut în ei cu mulți ani în urmă, când erau mai mult potențial și mai puțin împlinirea lui. Tristețea rămâne, dar e asumată cu încredere, nu jucată, nu supralicitată. E o tristețe cu care o să rezonăm și noi, absolut fiecare din noi. Așa că, nu știm voi, dar noi sigur ne vom înghesui iar printre străini transpirați să vedem o trupă care a depășit momentul mai puțin fericit al The Weight of your love și și-a ajuns din urmă promisiunea, în același timp abandonând-o pentru a se reconstrui.

Ne vedem acolo?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!