-

Telepopmusik: Închizi ochii și muzica are grijă de tine

 
 
Sunt unele formații pe care deja le consideri „vechi”, însă nu întotdeauna mergi la concertele lor ca să auzi piesele care îți plăceau cândva, pe care le ascultai în autobuz în drum spre facultate. Mergi pur și simplu pentru starea pe care ți-o dă muzica lor. Indiferent de piesă. Pentru un concert care să te relaxeze, să te curețe, să îți amintească de faptul că muzica nu înseamnă numai hituri. Un concert este o experiență. O ocazie să te lași condus de sunete oriunde vrei tu.

Un astfel de concert a susținut Telepopmusik. Vă pot povesti cum au cântat Always de pe Angel Milk, sau Fever de pe EP-ul Try Me Anyway / Fever, însă nu cred că ar conta. Mai important e că au dăruit în egală măură energie și melancolie, așa cum numai ei știu să o facă.

La un astfel de concert nu contează dacă te așezi în fața scenei sau în ultimul rând. Nu mergi ca să vezi cum se agită basistul și nu simți nevoia ca piesele să fie completate cu proiecțiile din spatele scenei. Atâta vreme cât muzica lor ajunge la tine este suficient. Mai ales vocea lui fantastică a lui Betty Black, o combinație particulară de ingenuitate și fermitate.

Nu contează prea mult nici cu cine mergi. Sigur, o companie plăcută este mereu binevenită, să împarți astfel de momente cu prietenii e minunat. Însă nu este genul de concert unde simți nevoia să îți iei amicul de ani de zile pe după gât și să îi spui „O mai știi mă p-asta?”. Nu e muzica pe care gașca se strânge în brațe și dansează împreună. Este muzica de care te bucuri pe cont propriu. Unde închizi ochii și muzica are grijă de tine.

Iar la plecare nu vei ști de ce ți-a plăcut. (Poate de-asta mi-a luat atât să scriu textul de față.) Știi că te-ai simțit minunat, însă nu ai avea cum să le explici prietenilor cu care împarți taxiul spre casă de ce. Pentru că nu ai fost impresionat de piesa X sau Y. Și nici de felul cum au cântat un anumit pasaj, altfel decât alte dăți. Posibil nici să nu remarci. Vei simți însă că experiența ți-a oferit starea de care aveai tu nevoie. Ai internalizat muzica lor, ai canalizat-o spre trăirile tale și asta a fost suficient.

A ajutat, e drept, și sunetul foarte bun din Colectiv. Telepopmusik este o trupă pe care vrei să o auzi bine. Este o trupă care spune povești, iar fiecare notă contează. Fiecare sunet, oricât de evident sau ascuns, nuanțează mesajul pieselor. Mi-ar fi plăcut, recunosc, să ascult acest concert în aer liber. Însă voi, cei care nu i-ați putut vedea în Colectiv, îi puteți prinde în curând la Electric Castle. Unde vă puteți  bucura de o muzică făcută sincer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!