-

Workshop intensiv de dans contemporan

 
 

februarie 10, 2015


Coregraful Attila Bordás va ține un workshop intensiv de dans contemporan, în București, la Lotus Sport Club, între 19 și 22 februarie. Evenimentul face parte dintr-o serie mai amplă de workshop-uri susținute de artist din București până la Budapeste. Timp de patru zile, cursanții vor avea posibilitatea de a experimenta diferite fațete ale dansului contemporan. Sunt invitați toți pasionații de dans, urmând să fie create două grupe: avansați și curioși (începători). Grupa Curious este pentru cei care nu au avut încă niciun contact cu dansul contemporan, dar și pentru cei care practică dansul ca un hobby, ca să se simtă mai bine sau ca să se relaxeze. La avansați vor intra persoanele cu experiență într-ale dansului (nu neapărat contemporan). Sunt bineveniți aici dansatori cu diferite aptitudini de mișcare, cu tendințe mai evaluate de expresivitate corporală.

În ambele grupe se va lucra mai mult în grup, dar uneori și individual. Fiecare participant va putea experimenta expresivitatea propriului corp și își va căuta propria expresie. Prietenii Dani Ioniță și Adi Bulboacă vor documenta fotografic workshop-ul.

 

Attila Bordás este regizor, coregraf, dansator, actor, poet și dj. Crede în interdisciplinaritatea artelor performative și creează spectacole de teatru-dans și teatru liric. Predă de mai mulți ani la ateliere de dans și teatru în România și în Ungaria. Este organizatorul exclusiv al celei mai mare tabere de dans contemporan din Romania. A studiat la secția de coregrafie a U.N.A.T.C, între 2006 și 2009, după care a terminat regia de teatru la U.A.T Târgu Mureș, sub îndrumarea lui László Babarczy. În 2004 a participat la un atelier susținut de Adrienn Hód (Ungaria), studiind tehnici de dans din domeniul expresionismului german si s-a îndrăgostit definitiv de dansul contemporan. A început să-și dezvolte un stil propriu, căutând elementaritatea, expresivitatea si emoția în dans. Predă la diferite ateliere în țară și în Ungaria, dar face și propriile spectacole sau coregrafii pentru spectacolele altora. În calitate de coregraf, pe lângă teatru și dans, realizează spectacole în aer liber, operă și musical. Lucrează alături de regizori ca Silviu Purcărete, Péter Novák, Cristi Juncu, Miklós Bács, Dragoș Galgoțiu, Ștefan Iordănescu, Cristian-Theordor Popescu, Annamária Gombár. Ca interpret a lucrat cu coreografi ca Ferenc Novák, Gigi Căciuleanu, Tony Gatlif (film), Adrien Hód, Vava Ștefănescu, David Zinder, Josip Bartulovic & Kulik Johanna, Arcadie Rusu, Orza Calin, László Ivácson, Árpád Könczei, Sergiu Anghel.

 

Detalii despre programul workshopului și prețuri: http://on.fb.me/1zQl79q

 Contact:

Ana-Bianca Tudorica: 0729.030.341

Alina Medoia: 0723.209.886

Atilla Bordas: 0745.012.111

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!