-

Zic Zac

 
 
 
De: Andrea Gavriliu Cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin. Godot Cafe-Teatru

Ne plângem că, în România, dansul contemporan a fost înțeles greșit – am preluat un model șaptezecist, abstract la un nivel pe care nu-l înțelegem, și l-am dus la extrem. Cum zicea un prieten, „îmi dau o palmă și aia e dans contemporan”.

Ei bine, Zic Zac este un spectacol de dans contemporan cu o temă cât se poate de pământeană  –  cuplul. Mai precis, despre etapele îndrăgostelii – „s-au văzut/ s-au plăcut/ s-au făcut că nu se plac/ s-au…” da’ mai bine mergeți voi și vedeți ce s-au mai.

Reușește să fie contemporan și totuși suficient de inteligibil, ceea ce îl face perfect pentru popularizarea unei arte cu o prezență cam timidă în București. Celor mai umblați pe la teatre le va aminti vag de spectacolele Companiei Passepartout. Nu este pantomimă, ci dans în toată regula, dar umorul și ingenuitatea se învârt în aceeași zonă.

M-au bucurat în plus scenografia destul de complexă și prezentă a Andreei Săndulescu și sunetul de Alexandra Poiana. Apropo de sunet – m-a fascinat într-atât, încât timp de câteva ore după spectacol, am ascultat cu dispreț orice melodie mai coerentă.

Am fost la Zic Zac, am băut vin, m-am uitat la Andreea, Ștefan și Gabriel și mi-a plăcut. Recomand cu drag, în special celor aflați la primele contacte cu dansul contemporan și celor care vor o pauză de la atâtea spectacole cu problematici abisale. Pentru că Zic Zac-ul ăsta e făcut să placă la lume, dom’le!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!